Peronda Fs Original
Cementlap,  Peronda

Cementlap PERONDA módra

A cemetlap egy tradicionális burkolat típus ami nagy múltra tekint vissza, és napjainkban igazi reneszánszát éli.

A hagyományos cementlapok alapanyaga amint a nevéből sejthető, a cement illetve egy földszáraz beton, amit formákba préselnek, majd utókezelésként vízfürdő, és szárítás után nyerik el végső formájukat. A felületét megannyi mintával készítik, készítették. A cementlapok vastagsága kb 2 cm. A cementlap gyártástechnológiájának köszönhetően egy porózus felület, ami állandó utókezelést, impregnálást igényel.

A cementlapok hagyományain alapuló dizájnnal, de korszerű mai magas műszaki tartalommal hatalmas választékban kínál a PERONDA is járólapokat.

A korszerű cementlap hatású járólapok elképesztően nagy minta és színválasztékban találhatóak meg a PERONDA kínálatában.

A cementlap hatású járólapok a perondánál „FS” előjelű nevelet kapnak. Az FS szériákra jellemző hogy álosztásos lapokból állnak.

Mit jelent hogy „álosztásos”?

Azt jelenti, hogy egy nagyobb méretű lapot, jelen esetben fugát imitáló bevágásokkal készítenek el. Ezeket a bevágásokat ki kell fugázni, így a kész burkolat úgy néz ki mintha kisebb lapokból állna. Ügyelni kell rá, hogy a lapok közti fugák akkorák legyenek mint a lapon belüliek, így lesz a legszebb a kész felület.

A legszebb cementlapok a Perondától

A teljesség igénye nélkül, teljesen szubjektív ajánlás következik személyes kedvenceimből.

Peronda FS Star

Az egyik legjobban sikerült cementlap széria ami nagy népszerűségnek örvend. A Peronda FS Star lapok klasszikus „iránytű” mintásak ,és több színben készülnek. Rusztikus, kopott felület, több minta teszi teljessé a régóta koptatott burkolat illúzióját.

Peronda FS Artisan

A Csodás türkíz színeivel és ornamentikus dekoraival hódító PERONDA FS Artisan a következő kedvencem a sorban. Imádom a színeit, és hogy a család lapjai egymással is jól kombinálhatóak . Az FS Artisan lapok a falon is remekül mutatnak. A lapcsalád jellemzője itt is a vintázs, rusztikus hangulat, amit a sokféle kopott lap hivatott illusztrálni. Barátságos meleg hangulatú lapok amik nem pont szokványosak.

PERONDA FS Original

A Peronda Fs Original széria az egyik legrégibb cementlap hatású járólap családja a gyárnak. Kivételesen erős színeivel és dúsan díszített mintáival tűnik ki a hasonló lapok közzül. A lapok erős, már-már harsogó dizájnja meghatárózó sítusjegye a helyiségnek ahol használják.

Természetesen az Original széria lapjai is remekül mutatnak a falon is.

Nézd meg az FS Original széria lapjait a képre kattintva!

PERONDA FS Clay

A Peronda Fs Clay széria lapjait azért kedvelem, mert a többi cemenlaptól eltérően, meleg földszínek jellemzik. Barnás bézses színárnyalatok, a már megszokott, elmaradhatatlan kopott változatos dizájnnal. Ezért ez a széria inkább illik a rusztikus mint a vintázs kategóriába, és különösen barátságos, otthonos megjelenést biztosít a burkolt felületeknek.

A mintás lapokat egyszínű alaplapokkal kombinálhatjuk, ami csak növeli a felhasználhatóságának lehetőségeit.

A többi Fs széria is megérne egy blogbejegyzést később lehet sort is kerítünk rá.

Addig is a többi cementlap hatású Peronda lapot megnézhetitek ITT.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük